Advertis Marketing

Koliko je važna poslovna komunikacija putem društvenih mreža?

Bilo da li ujutro putujete na posao, pijete kavu ili čekate da vam dođe inspiracija sigurno ćete otvoriti Facebook ili Instagram gdje će vam iskočiti oglasi za proizvod koji se jučer vidjeli u trgovačkom centru ili o kojem ste pričali s prijeteljem na kavi. Sutra će vam se isto prikazati. Prekosutra ćete razmišljati da ga kupite.

U današnje vrijeme kada je internet svima dostupan društvene mreže su vrlo zahvalan kanal putem kojeg možete oglašavati svoju djelatnost. Bilo da se radi o Facebooku, Instagramu ili LinkedInu na raspolaganju su nam alati za oglašavanje s kojima vrlo detaljno možemo targetirati ciljanu publiku prema raznim značajkama kao što su dob, spol, lokacija, interesi i navike korisnika. Sve spomenute mreže svakim danom broje sve više korisnika koji su vaša potencijalni klijenti s kojima na taj način lako možete uspostaviti komunikaciju i približiti im svoje usluge koje nudite. Vrlo je bitno imati razrađenu strategiju s kojom ćete pristupiti svojoj publici koja mora sadržavati učestalost objava, stil, sadržaj koji ćete objavljivati i plan kampanja, no više o tome u našem slijedećem blogu.

Brojevi govore sve

Facebook trenutno koristi preko 2.3 milijarde korisnika, a u Hrvatskoj oko 1 900 000 aktivnih korisnika. Stoga, Facebook je idealna platforma za oglašavanje. Od toga, najveća demografksa skupa su korisnici između 25 i 34 godina, a 51% korisnika su tinejđeri. Važna informacija je da 96% korisnika Facebook posjećuje preko mobitela, stoga je bitno da vaše objave budu optimizirane za prikaz na mobitelima.
Veoma dobar sadržaj za oglašavanje su videozapisi, no bitno je znati da 85% videozapisa korisnici gledaju bez upaljenog zvuku, stoga je korisno imati titlove.
Na doseg objava utječe i vrijeme kada objavljujete. Najveći doseg postižu objave objavljene radnim danom između 10 i 15 sati.


2.3 + milijardi korisnika na Facebooku

1.9 + milijuna Facebook korisnika u Hrvatskoj

96% Facebook korisnika gleda sadržaj na mobitelu

najbolje vrijeme za objavljivanje je između 10 i 15 sati radnim danom

Instagram se sa svojim statistikama lagano približava Facebooku. Sa preko milijardu aktivnih korisnika sigurno je platforma koju bi trebali uvrstiti u svoju strategiju oglašavanja. Kako je sav sadržaj na Instagramu vizualan, vrlo je bitno da sadržaj koji postavljate bude kvalitetan, bilo da se radi o fotografijama ili videozapisima.
Zanimljiva informacija je da objave sa označenom lokacijom postižu 79% bolji angažman, stoga ako oglašavate svoju djelatnost bitno je da označite lokaciju jer čak 70% korisnika na Instagramu pretražuje brendove

1 + milijarda korisnika na Instagramu

objave sa lokacijom postižu 79% bolji angažman

70% korisnika na Instagramu pretražuje brendove

Ovo su samo neke bitne činjenice zbog kojih su društvene mreže neizostavan kanal za oglašavanje, a statistika svakim danom to i potkrepljuje. Mnoge tvrtke i brendovi su to prepoznali i na društvenim mrežama temelje velik udio marketinga. Ako se još ne oglašavate na Facebooku ili Instagramu svakako bi trebali razmisliti o tome jer Vaši potencijalni klijenti upravo sada pregledavaju Facebook i Instagram.

Primajte novosti i posebne ponude

Pretplatite se na naš newsletter!