Advertis Marketing

Uskoro dolazi Facebook Shop

U vrijeme krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 svi smo konačno shvatili da internet prodaja nije nešto o čemu bi trebali razmišljati u budućnosti, već da bi o tome trebali ozbiljno razmisliti već danas.

Tako je Mark Zuckenberg u svojoj nedavnoj objavi na Facebooku napisao “Ideja je da svaka mala tvrtka jednostavno može pokrenuti svoju trgovinu te prodavati direktno preko Facebook aplikacije”.

Proteklih godina već postoji mogućnost kupovine preko Facebooka, pa tako i Instagrama, no ideja je da svoju kupnju možete završiti bez napuštanja Facebook aplikacije. Zbog toga je Facebook najavio i povezivanje s partnerima poput Shopifya, BigCommerce, WooCommerce… koji će biti povezani na Facebook Shop, a najavljena je i integracija sa Messengerom i WhatsAppom. Na taj način obuhvatit će se popularne platforme koje broje jako velik broj korisnika.  Još jedna značajka Facebook Shopa je ta da ćete moći personalizirati svoju trgovinu naslovnom slikom i bojama koje su sukladne Vašem vizualnom identitetu, te na taj način osigurati svoju pristunost na tržištu i komunikaciju s kupcima, pogotovo onima koji već dolaze s društvenih mreža.

Takav način prodaje uvelike bi pomogao malim trgovcima koji su se do sada oslanjali samo na offline poslovanje. Za mnoge će Facebook Shop biti ulaz u svijet online trgovine, a uz to, za neke će to biti i jeftinija zamjena za web shopove za kakve smo dosad znali. Za one trgovce koji su se već okrenuli online trgovini, ovo će biti dobar dodatak ako im je poslovanje usmjereno na Facebook i Instagram.

Za neke trgovce kojima većina kupaca dlazi s društvenih mreža ovo će itekako biti dobra opcija jer gledano s perspektive kupca, ovo će biti mnogo lakši, brži i jednostavniji način za završiti kupnju bez napuštanja Facebook aplikacije. 

No, hoće li Facebook Shop moći zamjeniti standardne web shopove? Možda će konkurirati i biti popularan među manjim trgovcima, no zamjeniti sigurno neće obzirom da veće trgovine zahtjevaju više mogućnosti integracije koje omogućuju razna custom rješenja poput povezivanja webshopa s kompleksnim ERP i CRM sustavima.

Sve značajke Facebook Shopa u Hrvatskoj još ne možemo isprobati obzirom da mogućnost završetka kupnje i plaćanja je zasad dostupna samo u SAD-u.

Primajte novosti i posebne ponude

Pretplatite se na naš newsletter!

Zatražite ponudu!

Ispunjavamo Vaše želje!